Helseminister Bent Høie (H).

Høie vurderer å åpne skolene for de eldste elevene

Helseminister Bent Høie (H) sier det kan bli aktuelt å åpne skolene for de eldste elevene først, slik at de får gjennomført avgangseksamen.

Fram til torsdag 26. mars er alle landets skoler og barnehager stengt. Nå vurderer helseminister Bent Høie om stengningen skal forlenges, eller om skolene gradvis kan åpnes igjen, melder NRK.

Helseministeren sier han i samarbeid med kunnskapsministeren også vurderer å gradvis åpne noen utdanningsinstitusjoner, mens andre kan holdes stengt lenger.

Et sentralt spørsmål vil i så måte være dem som er elever i videregående skoler og skal ha avgangseksamen, sier Høie til NRK.

– Vi vurderer konsekvensene av at et helt kull ikke får ha avgangseksamen, sier Høie.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) understreker at elevene likevel vil få vitnemål dersom vårens eksamener må avlyses på grunn av koronaviruset.

– Når det gjelder eksamen for privatister, jobber vi med dette og vil komme tilbake til dette så snart som mulig. Målet vårt er at alle privatister skal få avlagt eksamen, skriver Melby i en epost til NTB.

– Nå er skolene stengt fram til 26. mars, og vi vurderer fortløpende hvordan vi løser eventuelle utfordringer med eksamen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS