Oslo 20200811. 
Helse- og omsorgsminister Bent Hie under en pressekonferanse om koronasituasjonen i Marmohallen i Oslo tirsdag.
Oslo 20200811. Helse- og omsorgsminister Bent Hie under en pressekonferanse om koronasituasjonen i Marmohallen i Oslo tirsdag.

Høie: Hvis smitten øker mye, må vi stenge landet igjen

Helseminister Bent Høie (H) kommer med en tydelig advarsel til de unge om at Norge kan måtte stenge ned igjen dersom smitten fortsetter å blomstre opp.

Publisert

– Ingen unge mennesker ønsker å spre farlig smitte, men jeg tror at mange unge ikke vet at de kan ha viruset uten å vite det og sprer det uten å ville det, sier Høie på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen tirsdag.

Private fester, studiestart og fadderuker har skapt utfordringer flere steder i landet den siste tiden.

– Jeg tror at du som er ung, tenker at viruset ikke rammer deg, men det rammer deg og det rammer dem og det du bryr deg om, sier Høie.

Regjeringen vil ikke stanse fadderukene, men ber studentene droppe risikabel festing.

– En dempet fadderuke er en veldig god investering for å slippe å sitte alene med digital undervisning på hybelen resten av høsten, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) på regjeringens pressekonferanse tirsdag.

Han mener diskusjonen om hvorvidt fadderukene må stanses eller ikke for å hindre smittespredning, trenger nyansering. Det er viktig at nye studenter blir kjent med studiestedet og hverandre, understreker han.

– Bruk tiden godt til å bli kjent med nye venner, men dropp fester og risikabel oppførsel, sier Asheim.