En tom skolegård ved Anderson School i New York. Skolene i den amerikanske storbyen er nå stengt til september. Foto: REUTERS/Jeenah Moon

21 skolelærere i New York er døde av korona-viruset

Flere amerikanske medier melder at 50 ansatte i utdanningssektoren i New York er døde av korona-viruset, deriblant 21 skolelærere.

Publisert Sist oppdatert

Det melder blant annet nyhetskanalen Abc7News.

"Våre tanker er med deres familier, deres kjære og skolene i denne vanskelige tiden", skriver Departement of Education, utdanningsetaten, i New York i en offentlig kondolanse.

– Vi vil være der for å støtte våre studenter og våre ansatte på den måten de måtte trenge, uttaler etatens Richard A. Carranza.

De understreker at ikke alle dødsfallene er offisielt bekreftet som coronavirus-relaterte av Helsedepartementet, men at dette dreier seg om dødsfall som er rapportert til dem fra ofrenes familier, skriver New York Post. De kan heller ikke fastslå smittekilden til de omkomne.

Skolene stengt til september

Lærerorganisasjonen United Federation of Teachers har laget en egen minneside for å hedre medlemmer som har mistet livet i korona-pandemien som herjer New York.

Skolebygningene i byen ble stengt 16. mars som et tiltak for å forsøke å bremse spredningen av koronaviruset.

Byens ordfører Bill de Blasio nølte imidlertid med å stenge skolene da de første koronatilfellene ble meldt, fordi han fryktet at helsearbeidere da måtte holde seg hjemme for å ta seg av barna. De Blasio var også bekymret for fattige elever, som han var redd måtte gå sultne uten de gratis skolemåltidene.

Lørdag annonserte imidlertid ordføreren at byens skoler vil forbli stengt til september. New York har 1,1 millioner elever.

Powered by Labrador CMS