Vil prioritere avgangselevene

Både kunnskapsminister Guri Melby og byråd for oppvekst i Oslo, Inga Marte Thorkildsen sier de ønsker å prioritere avgangselevenes skole-retur.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver VG.

Statsråden opplyser at departementet hadde dialogmøter med Kommunes Sentralforbund og fagforeningene i skolesektoren fredag.

– De ba oss prioritere avgangselever på alle nivå. Det synes jeg er et fornuftig råd som vi tar med oss i prosessen, sier Melby til VG.

Skolebyråd i Oslo, SVs Inga Marte Thorkildsen, er av samme oppfatning. Hun vil prioritere elevene i syvende klasse på barneskolen, tiende klasse på ungdomsskolen og tredje klasse på videregående.

– Avgangselevene skal få sine karakterer. Det er viktig at de får et tett forhold til læreren sin på slutten, for disse trinnene er en overgangsperiode – og alle overganger er veldig sårbare, sier Thorkildsen til VG.

– Ikke fullgod undervisning

Dette er altså i tråd med hva blant andre Utdanningsforbundet ønsker.

I et intervju med Utdanningsnytt i påsken sa sentralstyremedlem Thom Jambak at han er bekymret for avgangselevene i videregående skole.

– Selv om jeg er veldig imponert over hvordan lærerne kastet seg rundt og fikk på plass et godt tilbud også til elevene i tredje klasse på videregående, er det ikke fullgod undervisning, sa Jambak.

– Regjeringen har uttalt at målet er at alle elever skal tilbake til skolen innen sommeren, da mener jeg avgangselevene i videregående må prioriteres. Kanskje det er mulig å dele dem inn i mindre grupper som går på skolen annenhver dag for eksempel. Vi må se om slike løsninger kan være mulige å få til i praksis, sa han.

Sårbare barn

I intervjuet med VG legger Guri Melby til at en annen stor gruppe som kan komme foran i køen for skole-retur, er barn som er sårbare og utsatte, barn med spesialundervisning og barn som har ekstra behov for å komme tilbake til skole.

– Jeg mener vi bør ta en diskusjon om vi skal prioritere årstrinn eller om vi skal prioritere ulike grupper elever, sier kunnskapsministeren.

Til NRK sier Melby at det heller ikke er sikkert at elevene fra 5.-10. trinn og videregående skal begynne på samme tidspunkt over hele landet.

Regjeringen har lovet en ny plan for hvordan elevene over 4. trinn kan vende tilbake til skolen neste uke.

Powered by Labrador CMS