To ganger i uka kan danske lærere få sjekka om de er smitta av koronaviruset. I deler av landet vil testene bli utført av ansatte i selskapet Falck.
To ganger i uka kan danske lærere få sjekka om de er smitta av koronaviruset. I deler av landet vil testene bli utført av ansatte i selskapet Falck.

Danske lærere hurtigtestes

Danske lærere skal få tilbud om to hurtigtester for korona i uka.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge justisminister Nick Hækkerup er hurtigtesting av lærere et viktig verktøy for å bryte potensielle smittekjeder raskt. Men det er avgjørende at personalet på skolene tar verktøyet i bruk, sier han.

De danske skolene har vært stengt siden jul, men denne uka har elevene opp til og med fjerde klasse kommet tilbake på skolen. De andre elevene, og med det deres lærere, skal følge etter i tida som kommer. Planen var å starte opp tilbudet om hurtigtesting for dem som er tilbake i jobb denne uka. Men ikke alle kommuner har klart å få tilbudet på plass ennå, melder Danmarks Radio.

Tilbud om hurtigtest i Tyskland

Barnehagepersonell i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz har siden slutten av januar hatt fri tilgang til hurtigtester for korona. De har ikke trengt å oppgi en spesiell grunn til å få en slik test. Nå utvides ordninga til også å omfatte skolepersonell, melder avisa Die Welt.

- Med dette tiltaket vil vi støtte alle som arbeider i skole og barnehage i deres viktige oppgave, sier utdanningsminister i delstaten, Stefanie Hubig.

Hun understreker imidlertid at vasking er det viktigste koronatiltaket.

Powered by Labrador CMS