Oslo International School i Bærum holder stengt fredag på grunn av koronaviruset.
Oslo International School i Bærum holder stengt fredag på grunn av koronaviruset.

Elever ved en rekke skoler er smittet av koronaviruset

Flere elever rundt om i landet er bekreftet smittet av koronaviruset. Ved de aktuelle skolene bes en rekke elever og lærere om å holde seg hjemme.

Publisert Sist oppdatert

Flere elever rundt om i landet er bekreftet smittet av koronaviruset. Ved de aktuelle skolene bes en rekke elever og lærere om å holde seg hjemme.

I Stavanger kommune er en elev i videregående skole og en barneskoleelev smittet. Kommunen informerte om situasjonen på en pressekonferanse fredag.

Til sammen er fem personer bekreftet smittet i kommunen.

Både barneskoleeleven og videregåendeeleven har vært på ferie i Nord-Italia, men det er ingen sammenheng mellom disse to smittetilfellene, opplyser helsesjef Marit Anda til NTB.

Var i Nord-Italia

Barneskoleelven var på reise sammen med to andre personer som også er smittet, ifølge Anda.

Elever og lærere på trinnet til eleven er bedt om å holde seg hjemme fredag. Det dreier seg om tre skoleklasser, sier Anda til NTB.

– Vi vil nå kartlegge hvem som potensielt kan være utsatt for smitte, og disse vil få beskjed om hvordan de skal forholde seg videre, sier hun.

Det er veldig lav risiko for at andre er smittet, ifølge helsesjefen.

– Men vi trenger tid for å få oversikt over situasjonen, sier hun.

Stengte barnehage og skole i Trøndelag

I Trøndelag er det flere smittetilfeller. I Levanger er en elev ved en videregående skole smittet. Elever og lærere i klassen har fått beskjed om å holde seg hjemme, melder Trønder-Avisa.

I Frosta er både en barnehage og en skole stengt fredag som følge av smittetilfeller.

– Det blir iverksatt tiltak for å ivareta barn, elever og foreldre. Mer informasjon vil komme etter klokka 12 i fredag, skriver kommunen.

To tilfeller i Bærum

I Bærum har en ungdomsskoleelev fått påvist koronasmitte, opplyser kommunen fredag. Elever på samme trinnet er bedt om å holde seg hjemme.

Foreløpig er det ikke aktuelt å stenge kommunens skoler.

Torsdag ble det kjent at en elev ved den private barneskolen Oslo International School på Bekkestua er smittet. Skolen holder stengt fredag.

Det antas at begge elevene er smittet av et familiemedlem, opplyser kommunen.

En smittet i Vestfold og Telemark

I Vestfold og Telemark er en elev ved en videregående skole i fylket smittet. Fylkeskommunen vil ikke si hvor eleven kommer fra eller hvilken skole vedkommende går på, ifølge Tønsbergs Blad.

– Vi følger retningslinjene vi får fra Folkehelseinstituttet og forholder oss til dem. Hovedprioriteten er å unngå risiko for spredning. Eleven er sammen med familien satt i karantene, sier kommunikasjonsleder Harald Haave.

Det er uklart om andre elever på trinnet er bedt om å holde seg hjemme.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS