Det har den siste tiden vært stor spredning av koronaviruset i Indre Østfold. På legevakten i Askim er de full gang med teste nye for symptomer.

61 skole- og barnehagebarn i Nordre Follo i karantene

61 barn er i karantene i Nordre Follo etter at en ansatt ved en barnehage og en ansatt ved en skole søndag testet positivt for koronaviruset.

Publisert Sist oppdatert

To ansatte på henholdsvis SFO ved Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage i Nordre Follo kommune testet søndag positivt for koronaviruset. Kommunen opplyser at totalt 61 barn, 13 ansatte og tre foresatte er satt i karantene, skriver VG.

– Ved Vevelstadåsen skole er 36 barn, fem ansatte og én foresatt i karantene. Ved Vestråt barnehage gjelder det 25 barn, åtte ansatte og to foresatte, sier smittevernoverlege Monica Viksaas Biermann.

De to smittede bor ikke i Nordre Follo kommune, og begge tilfellene er knyttet til utbruddet i Indre Østfold.

Begge de ansatte var på jobb onsdag i forrige uke.

Les også: Immunolog anbefaler lærere med nærkontakt å bruke munnbind og beskyttelsesbriller

Tidligere mandag ble det kjent at førsteklasseforeldrene i Nordre Follo ikke får følge barna sine inn i klasserommet når de starter på skolen. Grunnen er énmetersregelen.

– I år får ikke foreldrene til barna følge dem inn i klasserommet, men de får selvsagt følge dem til skolen, sier områdeleder Katti Anker Teisberg for skolene i Nordre Follo til Østlandets Blad.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS