En ansatt på Munkerud skole er bekreftet koronasmittet. Rundt halvparten av de ansatte er i karantene, og skolen vil ikke pne som planlagt mandag 17. august.
En ansatt på Munkerud skole er bekreftet koronasmittet. Rundt halvparten av de ansatte er i karantene, og skolen vil ikke pne som planlagt mandag 17. august.

Barneskole i Oslo holder stengt etter at ansatt fikk påvist koronasmitte

En ansatt på Munkerud skole er bekreftet koronasmittet. Rundt halvparten av de ansatte er i karantene, og skolen vil ikke åpne som planlagt mandag 17. august.

Publisert

Skolen vil ikke åpne på mandag til planlagt skolestart. Det er sendt ut en melding til alle foresatte, bekrefter kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen i Utdanningsetaten i Oslo kommune til NTB.

Til NTB bekrefter rektor Anton Rygg at rundt halvparten av de 120 ansatte ved skolen som ligger på Nordstrand i Oslo, nå er satt i karantene etter at en nøkkelperson ved utdanningsinstitusjonen fikk påvist koronasmitte i går kveld.

Foreløpig er det bare én ansatt som er bekreftet smittet.

Les også: Lærere i Oslo-skolen sier smittevernet ikke er godt nok

Stor skole

– Vi er en stor skole med 770 elever, og det er synd å måtte innse at vi ikke kan ha noen form for ordinær skolehverdag før tidligst mandag 24. august, meddeler rektoren til NTB.

Rektoren sier skolen vil bruke de neste dagene på å teste ansatte, samt prøve å få oversikt over hvordan de kan gjennomføre fjernundervisning.

Han understreker at det kan bli digital undervisning om det lar seg gjøre, og at skolen i så fall vil prøve å få ut digitale hjelpemidler til elevene.

– Krisen er et faktum

– Når såpass mange lærere bli satt ut av spill, blir det vanskelig å planlegge hvordan vi kan gradvis legge opp undervisningen før vi får tilbake prøveresultatene, meddeler Rygg.

– Krisen er dessverre uansett et faktum, og jeg har stor medfølelse med de elevene som nå hadde gledet seg til å komme tilbake på skolen neste uke.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS