Trolig flertall på Stortinget for å snu om kompetansekrav

Arbeiderpartiet mener de skal få Stortinget med seg på å endre reglene for kompetansekrav til lærere.

– Vi vil stoppe avskilting av lærere, og det er jeg sikker på at vi kommer til å få flertall for i Stortinget, sier Trond Giske, utdanningspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, til Dagbladet.

Venstres utdanningspolitiske talsperson, Iselin Nybø, er også tydelig overfor avisen på partiet ønsker å endre reglene, som slår fast at  lærere i grunnskolen må ha fordypning i matematikk, norsk og engelsk.

Regelverket ble innført i fjor sommer. Det er blitt heftig debattert den siste uken etter at Kunnskapsdepartementet sendte ut et skriv som skulle klargjøre reglene, men som flere mener har skapt forvirring.

Både KrF og SV har tidligere innrømmet at de to partiene skulle ha støttet Sp sitt nei til lovendringen, men stemte feil, skriver Dagbladet. Dermed er veien åpen for at det kan bli flertall på Stortinget for en lovendring.

Lærerorganisasjonene har vært svært bekymret for de nye kompetansekravene, fordi de frykter at erfarne lærere med lang fartstid vil bli erstattet av mindre erfarne lærere som fyller kompetansekravene. Rundskrivet fra Kunnskapsdepartementet understreket at skolene får bruke skjønn når regelverket om lærernes kompetansekrav skal tolkes. (©NTB)

Powered by Labrador CMS