SVs ekstra kommunemilliarder skal brukes på lærere og helse

Arbeiderpartiet lovet 3 milliarder kroner mer til kommunene i 2016 enn regjeringen legger opp til. SV høyner til 6 milliarder.

– De store pengene går til flere lærere og flere ansatte i helse- og omsorgssektoren. I tillegg prioriterer vi barnevernet og legger til rette for at kommunene kan gjøre nødvendige tilpasninger til klimaendringene og mer ekstremvær, sier kommunalpolitisk talsperson Karin Andersen til NTB.

Øker

I sitt alternativ til revidert nasjonalbudsjett foreslår SV å øke bevilgningen til kommunene med 6 milliarder mer enn regjeringen og samarbeidspartiene er blitt enige om.

Blant satsingene er 1,7 milliarder kroner til en skolepakke som foruten flere lærere, skal sikre elevene brødmåltid, frukt og grønt.

– Først og fremst er dette en folkehelsereform. Jeg er forundret over partiene som har harselert over dette forslaget. Når jeg ser inn på møterommene deres, så står fruktfatet der, sier Andersen.

Skatt

Flere barnehageopptak samt at flere skal få rett til gratis halvdagsplass i barnehage og SFO, ligger også inne i forslaget. Det samme gjør en styrking av skolehelsetjenesten, barnevern, rus og psykiatri med øremerkede midler på 400 millioner kroner.

SV setter også av 600 millioner kroner ekstra til vanskeligstilte barnefamilier og unge uten jobb for å sikre dem bedre hjelp i Nav-systemet.

Inndekning sikres først og fremst gjennom omprioriteringer og økt skatt, sier Andersen

Powered by Labrador CMS