Jon Marius feiret 12-årsdagen med popcorn og Minecraft med vennene.
Jon Marius feiret 12-årsdagen med popcorn og Minecraft med vennene.

Jon Marius feiret 12-årsdagen med vennene på Minecraft

I år gledet ikke Jon Marius seg til bursdagen sin. 12-åringen kunne jo ikke feire med verken venner eller familie. Men så kom mor på ideen om klassefest på nett.

Publisert Sist oppdatert

– Han var litt lei seg forrige uke. Det så jo ikke ut til at det kunne bli noe feiring, verken med familien eller venner. Bare oss nærmeste, sier Rita Bolland på telefon fra Melhus i Trøndelag.

Datakyndige kamerater

Hun er mor til Jon Marius som fylte 12 år fredag 20.mars, midt i den koronastengte tida. Røde Kors er bekymret over barn som ikke har noen å være med sammen med, nå som skoler og barnehager er stengt.

Jon Marius ville veldig gjerne invitere hele klassen på fest.

– Jeg spurte om det var noen plattform de kunne møtes på, digitalt, og det var da vi kom på å prøve Mindcraft education, sier moren. Jon Marius sendte la ut en melding til klassen, og inviterte alle til fest fredag klokken 15.

Det var noen tekniske utfordringer.

– Han fikk hjelp av noen datakyndige kamerater, og til slutt tror jeg alle klarte å være med, sier Rita. Men nettfester har noen utfordringer vanlige fester ikke har.

– Noen falt ut, nettet var vel overbelastet, men alle engasjerte seg i å hjelpe dem til å komme inn i gruppa igjen, sier hun.

Virituell fest

Da festen nærmet seg lagde mor Randi popcorn til sønnen.

– Det var morsomt å se at det går an å ha en sosial sammenkomst uten å kunne møtes. Bursdagsgutten hadde det veldig fint, sier Rita.

Jon Marius bekrefter det:

– Ja, det var litt morsomt, sier han. Men legger til:

– Vanlig bursdag er jo enda bedre.

Resten av familien overrasket Jon Marius på en litt annerledes måte siden de ikke kunne komme på besøk. Se videoen!

Powered by Labrador CMS