Ved Sandefjord videregående skole er det et stort utbrudd av korona-smitte. - Om lag en fjerdedel av elever og lærere er i karantene, sier rektor Harald Møller. Foto: Maja Ljunberg Bjåland

Nesten 500 lærere og elever ved samme skole i karantene

Landets største videregående skole, Sandefjord vgs, er rammet av et stort korona-utbrudd. Siden fredag er nesten 450 elever og nær 50 lærere satt i karantene.

Publisert Sist oppdatert

Det er brutt ut smitte ved landets største videregående skole, Sandefjord videregående. Til nå er om lag 20 elever bekreftet smittet denne helgen, og det har satt nesten 500 elever og lærere i karantene.

– Omtrent en fjerdedel av skolen er rammet, sier rektor Harald Møller.

Det er 2000 elever på skolen, fordelt på ulike linjer. Skolens elever holder til i ulike bygg, men i dette utbruddet er elever fra flere bygg rammet. Møller sier at elever og lærere har vært flinke til å følge smittevernreglene.

– Vi har hatt et høyt smittetrykk i Sandefjord veldig lenge, og skolen har til sammen vært på rødt nivå cirka et halvt år, og vi har heldigvis klart å unngå videresmitte på skolen, sier rektoren.

Les også: Slapp muntlig eksamen i fjor: – I år bør de i alle fall få slippe

Hjemmeundervisning

Ungdommene som nå er smittet ser ut til å ha blitt smittet forrige helg.

– Det kan se ut som om det er ett tilfelle av videresmitte på skolen, ellers er mange av ungdommene blitt smittet i løpet av langhelga og 17.mai-feiringa, opplyser Harald Møller.

Videregående skoler er på gult smittevernnivå, men rektor opplyser at det på grunn av smitten blir digital opplæring for de fleste av skolens elever.

– Med så mange lærere i karantene blir det for utfordrende både praktisk og pedagogisk å gi elevene et godt tilbud på skolen. Derfor blir det, i dialog med skolens hovedverneombud, undervisning på teams for de fleste av elevene de neste fire dagene, sier han.

Powered by Labrador CMS