Millionpris til elektroteknikere i Vestfold

Elektroteknikerstudiet ved Fagskolen i Vestfold mottok mandag én million kroner, og er dermed første vinner av Utdanningskvalitetsprisen for fagskoler, melder NOKUT.

Mandag kunne elektroteknikere i Vestfold juble: Pilotprosjektet Elektroteknikerstudiet ved Fagskolen i Vestfold vant mandag Utdanningskvalitetsprisen for fagskoler.

Det skriver Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) i en pressemelding mandag.

Prisen på én million kroner ble delt ut av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) under NOKUTs fagskolekonferanse i Bergen.

– 6 av 10 bedrifter melder om behov for fagarbeidere. Elektroteknikerstudiet er et fantastisk eksempel på at samarbeid mellom bransje og utdanningsinstitusjon gir fagfolk anledning til å studere videre og på den måten bidra med utvidet kompetanse på arbeidsplassen, sier Røe Isaksen ifølge pressemeldingen.

Elektroteknikerstudiet er et samarbeid mellom Fagskolen i Vestfold og NHO ved landsforeningen Nelfo, avdeling Buskerud.

Tiltaket skal gjennom etterutdanning sørge for at elektromontører blir værende lenger i jobb.

 

Håper de kan være til inspirasjon

Prisen deles ut av Kunnskapsdepartementet og skal «belønne fremragende arbeid med utdanningskvalitet i norsk fagskoleutdanning», slik det står på NOKUTs hjemmesider.

Prisen kan deles på flere tiltak, men kan ikke gå til enkeltpersoner.

Vidar Luth-Hanssen tok imot prisen på vegne av Fagskolen i Vestfold. Han er prosjektansvarlig i for studiet. Han er svært glad for prisen, og håper prosjektet kan være til inspirasjon for andre, står det i NOKUTs pressemelding.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS