Ap vil styrke yrkesfag med en kvart milliard

Arbeiderpartiet foreslår i sitt alternative statsbudsjett å bruke 252,5 millioner kroner mer enn regjeringen på lærlinger og utstyr på yrkesfag.

Partiet vil fredag foreslå 110 millioner kroner ekstra til lærlingtilskudd og 100 millioner til oppgradering av verktøy og utstyr, skriver Klassekampen. 20 millioner kroner i praksistilskudd til bedrifter som lar yrkesfagelever ta praksis tidlig i utdanningen, vil også være i det alternativet budsjettet.

– Dette løftet er helt nødvendig. Behovet for flere fagarbeidere vokser raskt, men det er 3.000 færre elever på yrkesfag enn da Erna Solberg ble statsminister, sier Martin Henriksen (Ap), som sitter i utdanningskomiteen på Stortinget.

Statistisk sentralbyrå har anslått at Norge vil mangle mellom 90.000 og 190.000 fagarbeidere fram mot 2040. Antall elever på yrkesfag har derimot sunket med 4 prosent de siste fire årene.

Kunnskapsminister Henrik Asheim (H) vil ikke ha på seg at regjeringen har sviktet yrkesfagene.

– Det mener jeg oppriktig at vi ikke har gjort. De siste fire årene har vi tatt store løft, som arbeidslivet og fagbevegelsen har støttet, sier han til Klassekampen og viser blant annet til lærlingtilskuddet, som er økt med over 600 millioner kroner.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS