Staten krever ytterligere 22 millioner kroner fra Westerdals

Kravet kommer i tillegg til rundt 63 millioner kroner som departementet allerede har krevd tilbakebetalt.

Årsaken til kravet er at departementet mener skolen har fått tilskudd til studier uten godkjenning.

  • Kunnskapsdepartementet har krevd tilbake rundt 35 millioner kroner som urettmessig har vært gitt i statstilskudd til tilbudene Film og tv, Studio 3D, Scenografi.
  • Kunnskapsdepartementet har varslet krav om tilbakebetaling av rundt 22 millioner kroner som urettmessig er utbetalt i statstilskudd til studiene Prosjektleder kultur.
  • Kunnskapsdepartementet har til sammen krevd nær 29 millioner kroner i erstatning fra WOACT fordi skolen har gitt feil informasjon til elevene og Lånekassen slik at en del studenter har fått studiestøtte de ikke hadde rett til.

(Kunnskapsdepartementet)

Kunnskapsdepartementet satte i gang gransking av Westerdals høsten 2015 etter flere artikler i Dagens Næringsliv.

Dette siste kravet gjelder støtte til studiet Prosjektleder kultur fra 2006 til 2014, som var et studietilbud ved Film og TV-akademiet. Denne skolen har endret navn flere ganger og er nå en del av Westerdals – Oslo School of Arts, Communication and Technology.

Høyskolen hadde fredag foreløpig ingen kommentar til det nye millionkravet.

– Vi har nettopp mottatt et omfattende materiale og må gå gjennom det før vi bestemmer oss for videre prosess, sier kommunikasjonssjef Vibecke Osfoss til NTB.

 

Beroliger studentene

Studenter ved det aktuelle prosjektlederstudiet har fått støtte fra Lånekassen til tross for at bare studenter ved godkjente studietilbud har krav på det. Statsråden kan imidlertid berolige tidligere studenter.

– Vi ser ingen grunn til å klandre studentene. Vi vil ikke kreve tilbakebetalt disse pengene fra studentene, sier Røe Isaksen.

Kunnskapsdepartementet har tidligere anmeldt forhold ved Westerdals til Økokrim og åpnet tilsyn ved skolen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS