Ordfører i Tysvær, Sigmund Lier, er flankert av (t.v) kommunens helse- og forebyggingssjef, Jorid Vea Isdahl og krisepsykolog Jakob I. Kristoffersen. Foto: Sonja Holterman

Tysvær-ordfører ber ofrene for lærer-overgrepene om unnskyldning

Ordføreren i Tysvær kommune ber ofrene for lærerovergrepene om unnskyldning. En lærer misbrukte minst 20 gutter i løpet av de 30 årene han jobbet i skolen i Tysvær.

Publisert

Tysvær kommune har strenge rutiner for hvordan ansatte skal reagere når de får varsel eller mistanke om at et barn utsettes for overgrep.

– Dette gjør vi for å hindre at historien gjentar seg, sier ordfører i Tysvær, Sigmund Lier (Ap). Lier viser til overgrepssaken som Utdanning skrev om i desember. En lærer i Tysvær forgrep seg på elever fra tidlig på 1970-tallet til han flyttet til Finnmark i 1999. I Finnmark begikk han også seksuelle overgrep mot en gutt.

Læreren ble dømt for overgrepet i Finnmark i 2010. Overgrepene i Tysvær var foreldet, men etter dommen ga kommunen erstatning til 20 tidligere elever som var ofre for læreren. Ordføreren frykter at det er flere ofre i Tysvær, og ber dem om å ta kontakt.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

– Erstatningsordningen gjelder fortsatt. Vi har grunn til å tro at det er flere ofre som ennå ikke har tatt kontakt. Dersom de ønsker det, kan de kontakte kommunen, så skal vi gjøre det vi kan for å hjelpe, sier Lier.

Ordføreren er blitt kontaktet av flere etter at Utdanning omtalte saken i desember.

– Dette er en sak som preger Tysvær og kommer til å prege oss i generasjoner framover, sier Lier.

Kommunen går gjennom overgrepssaken i disse dager, og ser om det er mer de kan gjøre for ofrene. I tillegg ønsker kommunen å finne ut hva som skjedde den gangen, blant annet for å hindre at det skjer igjen.

– Seksuelle overgrep er et samfunnsproblem som vi ikke skal tie i hjel, vi skal prate det i hjel, sier Lier.

I arbeidet får kommunen hjelp av krisepsykolog Jakob I. Kristoffersen og advokat Roe Lauvås.

Powered by Labrador CMS