Silvia Marie Koppangen Thorsdalen har lært masse de to månedene skolen var stengt.
Silvia Marie Koppangen Thorsdalen har lært masse de to månedene skolen var stengt.

Silvia trives på skolen, men synes hun lærer mest hjemme

Silvia (14) synes hun har lært mer på hjemmeskolen, enn hun gjør i klasserommet. Nå håper hun at lærerne fortsetter å lage instruksjonsvideoer.

Publisert Sist oppdatert

– Da jeg leste stilen om hvordan datteren min har hatt det under korona-steningen tenkte jeg at dette bør lærerne få høre. De har gjort en fantastisk jobb, sier Cecilie Koppangen.

Datteren Silvia Marie Koppangen (14) går på Skrim ungdomsskole på Kongsberg, og moren får ikke roset skolen nok.

– Jeg vil takke lærerne for en super undervisning og utmerkede mattefilmer, sier Cecilie. Hun er selv førskolelærer, men har tidligere følt at hun ikke har klart å hjelpe datteren med matematikken.

Videoen er laget av Anniken Jacobsen Marte Rognerud og Pernille Sollid - mattelærere Skrim ungdomsskole

– Vi har fått hjelp av en venninne av meg, og forsøkt så godt vi kan. Matten har vært det vanskeligste faget. Helt til skolene stengte, sier moren.

Håper på fortsatt digital instruksjon

– Det jeg håper lærerne tar med seg videre nå som skolene er åpnet igjen er disse korte videoene hvor både foreldre og elevene kan se hvordan oppgavene skal løses. Endelig kan jeg hjelpe datteren min med matematikken, sier moren.

Silvia selv mener hun aldri har lært så mye på så kort tid, som hun gjorde mens skolen var stengt. Dette skriver hun om hjemmeskolen:

Jeg liker hjemmeskole veldig godt faktisk. Forstår mye mer av fag som for eksempel matte. Det er positivt, for jeg er ikke den glupeste hjernen i matte, altså.

Jeg får ofte dårlig samvittighet. Jeg prøver det jeg kan, øver meg mye på fritiden, men får fortsatt dårlig karakter i matte. Men nå som vi har hjemmeskole slukes ikke all læregleden ut av meg. Jeg slapper mer av med videoundervisning.

På skolen er det mye stress og press. I matte føler jeg at jeg må prestere i klassen. Vi hopper sånn i kapitler. Jeg lærer knapt nok det ene, så starter vi på noe annet. I matte ville jeg mye heller hatt hjemmeskole.

De fleste andre fagene vi har går egentlig greit. Gym utmerker seg. Det har vært så gøy at vi har hatt gym hver dag i friminuttet. Jeg har kost meg både inne og ute, med styrke og kondistrening.

Det kunne vært kjempebra hvis det fortsatte sånn. Jeg har lært mye nyttig i denne perioden. Jeg har vært selvstendig. Jeg har måtte sette ned foten og si i fra. Dette er ting jeg vil ta med meg videre.

Jeg lærer nok mest hjemme, men trives best på skolen. Så for min egen sosiale helse vil jeg si at jeg liker skolen best.