Trine Skei Grande (V) er landets nye kunnskapsminister.

Trine Skei Grande (V) er ny kunnskapsminister

Da Erna Solbergs nye mannskap i dag kom ut på slottsplassen, var det klart at Trine Skei Grande (V) og Venstre overtar kunnskapsministerposten, og at Høyres Henrik Asheim er ny statsråd for forskning og høyere utdanning.

Publisert Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg (H) presenterte sin nye regjering fredag formiddag.

Høyre får 12 statsråder, Venstre og KrF fire hver seg.

Venstres leder Trine Skei Grande overtar som kunnskapsminister etter Jan Tore Sanner som blir ny finansminister. Henrik Asheim (H) blir statsråd for forskning og høyere utdanning, etter Iselin Nybø (V) som er ny næringsminister.

Trine Skei Grande ble valgt til Venstre-leder etter Lars Sponheim i 2010. Hun har sittet på Stortinget siden 2001. Siden partiet gikk inn i regjering i 2018, har Venstre-lederen vært kulturminister.

Statsminister Erna Solberg (H).

Asheim får forskning

Høyres Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs (V) ministerpost som statsråd for forskning og høyere utdanning.

Asheim (36) er i dag finanspolitisk talsperson i Høyre og leder av finanskomiteen på Stortinget.

Han har sittet på Stortinget siden 2013.

Til Utdanningsnytt sier Asheim at han gleder seg til å ta fatt på den nye jobben, og kommer med noen første tanker om hva han vil ta tak i:

- Jeg vil utfordre universitetssektoren til å i større grad svare på næringslivets og folks behov. I dag opplever de fleste av oss at vi trenger påfyll for å henge med i en teknologisk utvikling som går fort. Skal vi klare ambisjonen fra Lære hele livet, som snart legges frem - om at ingen skal gå ut på dato, så må vi sørge for at folk får de oppdateringene de trenger i løpet av karrieren, sier Asheim.

Powered by Labrador CMS