Hamar Montessoriskole gir ansatte mer kompetanse til å takle utagerende elever etter krenke-klager

Hamar Montessoriskole innfører nye systemer for kvalitetssikring og rapportering etter en rekke klager og bekymringsmeldinger om mulige krenkelser av elever.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver NRK Innlandet.

I januar ble det kjent at Politiet Innlandet etterforsker Hamar Montessoriskole etter beskyldninger om fysiske og psykiske krenkelser mot elevene.

Allerede i november 2018 ble skolen anmeldt for forhold som gjaldt rutiner ved skolen.

- Noe gikk på økonomi og også håndtering av elevene, uttalte politiadvokat Hanne Garberg til NRK i januar

I slutten av januar forlangte Utdanningsdirektoratet en umiddelbar redegjørelse. Nå innfører skolen nye rutiner for kvalitetssikring og rapportering. De har også bestilt en arbeidsmiljøundersøkelse.

Styreleder, Jennifer Varbanov, understreker at tiltakene ikke er en innrømmelse av at dette ikke var bra for fra før.

Selv om vi innfører mange nye rutiner nå, betyr ikke det at det ikke har vært prioritert fra før. Det er bare å heve det vi har gjort nå, og så gjøre det enda bedre for framtiden, sier hun til NRK Innlandet.

Etterforskning pågår

Beskyldningene mot skolen skal blant annet handle om at elever skal ha blitt dratt i armene og båret ned i kjelleren når de har oppført seg dårlig. Politiet henla først saken, men etter flere klager og konkrete opplysninger valgte de å undersøke videre.

NRK skriver at Fylkesmannen bekrefter at det har vært flere klager mot skolen. I 2019 var det tre skolemiljøsaker. I alle sakene konkluderte fylkesmannen med at skolen ikke har oppfylt noen av pliktene de har etter opplæringslovens paragraf 9a.

I det ene vedtaket skriver fylkesmannen at to av tiltakene skolen brukte mot en åtte år gammel elev var både uegnet og ulovlige.

På bakgrunn av bekymringsmeldingene mot Hamar Montessoriskole, utførte Utdanningsdirektoratet tilsyn i fjor og skolen fikk da en rekke pålegg om å skjerpe rutinene sine. Tilsynet ble avslutte og skolens rutiner ble godkjent like før nyttår.

Utdanningsdirektoratet sier til NRK Innlandet at de foreløpig ser seg fornøyd med tiltakene skolen setter i verk.

Powered by Labrador CMS