Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Guri Melby taler ved skoleavslutningen på Grøtte skole

Endelig har det lykkes rektor Oddrun Skjølberg på Grøtte skole å få Guri Melby som taler på 10.klasses skoleavslutning.

Publisert

– Hun er jo herfra, sier Oddrun Skjønberg som forklaring på hvorfor hun så gjerne har villet ha Guri Melby som taler på tiendeklassingenes store dag.

Det er tradisjon på denne skolen i Orkland i Trøndelag å hente inn en taler til avslutningen, og rektor har bedt Melby hvert år siden 2013 da Melby kom inn på Stortinget. Guri Melby har hatt lyst, men det har aldri klaffa.

– Før i år, sier Oddrun Skjølberg tilfreds.

Kunnskapsministeren kommer riktig nok ikke i tredimensjonal utgave. Men hun har spilt inn en film der hun taler til avgangselevene i hjembygda.

– Alt blir jo annerledes i år, sier Oddrun Skjølberg.

– Vanligvis er skoleavslutningen i aulaen på skolen, med bunader og foreldre og altså taler. I år skal de 45 avgangselevene, lærerne deres og jeg samles på et spisested i kommunen. Her vil vi vise filmen Guri Melby har sendt oss, sier hun.

Utgiftene til denne markeringa blir tatt av de pengene elevene hadde samla inn for å reise på klassetur. Det meste av disse pengene vil elevene gi til veldedige formål.

– Kunnskapsministeren er inne på det i talen sin, røper rektor, men mer om hva Guri Melby har på hjertet avslører hun ikke.

– Jeg er så glad for at dette gikk i orden i år, for for meg var det siste sjanse. I august er jeg pensjonist, sier Oddrun Skjølberg.

Powered by Labrador CMS