Kunnskapsminister Guri Melby er innstilt som ny Venstre-leder.
Kunnskapsminister Guri Melby er innstilt som ny Venstre-leder.

Guri Melby innstilt som ny partileder: – Venstre skal være et tydelig, liberalt parti

Kunnskapsminister Guri Melby er innstilt som ny Venstre-leder etter Trine Skei Grande. Hun gleder seg til å samarbeide med Sveinung Rotevatn og Abid Raja som nestledere.

Partiets valgkomité la fram sin innstilling søndag, en innstillingen som var enstemmig.

Melby er innstilt som leder, mens Sveinung Rotevatn er innstilt som 1. nestleder. Abid Raja er innstilt som 2. nestleder.

– Akkurat nå er jeg veldig glad og veldig stolt over å bli enstemmig innstilt av valgkomiteen til å bli leder i Venstre. Jeg er også veldig glad for at de har en enstemmig innstilling for resten av laget. Det tror jeg er en veldig godt utgangspunkt for Venstre å bygge videre på, sa Melby.

Trioen har offentlig sagt at de ønsker å overta etter Grande, som i mars opplyste at hun ikke vil ta gjenvalg. Grande overtok som Venstre-leder etter Lars Sponheim i 2010.

Melby: – Det beste laget

Valgkomiteens leder Per Thorbjørnsen sier at Melby, Rotevatn og Raja har takket ja til de innstilte plassene.

– De tre representerer et lag for framtiden. Det er dyktige folk som skal lose oss gjennom den krevende tiden vi står i, sa Thorbjørnsen.

Det er landsmøtet i partiet som skal gjøre det endelige ledervalget 26.–27. september.

– Hvis landsmøtet viser meg tilliten verdig, ønsker jeg å lede et parti som har en tydelig visjon om et samfunn der alle skal ha mest mulig frihet og mulighet til å lykkes, uansett hvor de bor i landet og uansett hva slags bakgrunn man har, sa Melby.

39-åringen uttalte videre at «Venstre skal være et tydelig, liberalt parti i norsk politikk». Hun sa videre at den innstilte ledertrioen «er det beste laget til å sikre høy oppslutning i årene som kommer».

Ydmyk Raja

Raja skriver på Facebook at han er ydmyk og takknemlig.

– Jeg tror dette er en samlet løsning som kan hjelpe Venstre. For min del er jeg innstilt på å jobbe sammen i dette teamet. Det har ikke vært en lett oppgave for komiteen, det tror jeg alle ser, og de fortjener takk for innsatsen, skriver han.

Melby har vært kunnskaps- og integreringsminister siden 13. mars i år. Raja er kulturminister, mens Rotevatn er klima- og miljøminister.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS