Disse kommunene har fått penger til sommerskole

228 kommuner har fått penger fra regjeringen til ulike sommerskoletilbud for elever i grunnskolen. Guri Melby håper mange studenter sier ja til å jobbe.

Kommunene som har søkt om tilskudd får penger etter hvor mange grunnskoleelever de har. For den enkelte elev skal det være helt gratis å gå på sommerskole.

Det vil være opp til kommunene å velge hvem som skal jobbe på sommerskolene. Melby forsikrer at ingen lærere skal pålegges å jobbe i ferien. Hun ber kommunene se til de mange studentene som trenger en sommerjobb.

– Jeg håper sommerskolene rundt om i landet kan bidra til å gi studenter en meningsfylt sommerjobb i år. Det vil være en ekstra ressurs for skolene og gi studentene en ekstrainntekt, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Målet er at sommerskolen skal kompensere for noen av de faglige og sosiale følgene som pandemien har hatt for barn og unge. Melby sier at sommerskole kan gi nye muligheter til de elevene som har behov for å ta igjen tapt progresjon som følge av smitteverntiltakene i skolen.

– Dette er ikke en erstatning for skole, men et viktig supplement i en spesiell tid, sier Melby.

Tilskuddet er innrettet slik at det gir stort lokalt handlingsrom til kommunene.

– Det er kommunene og skolene selv som har best oversikt over sine elever og hvilke utfordringer de har lokalt, sier Melby.

Det betyr også at kommunene kan vurdere om bestemte elevgrupper skal prioriteres.

Last ned: Disse kommunene får penger til sommerskole

Powered by Labrador CMS