Guri Melby (V) møter lærerorganisasjonene for å diskutere veien videre for barnehager og skoler.

Melby fikk innspill fra lærerorganisasjonene før avgjørelse om stengning av skoler

I dag møtte kunnskapsminister Guri Melby (V) lærerorganisasjonene for å få innspill i forbindelse med eventuell videre stengning av barnehager og skoler. Oslo har allerede vedtatt at det holdes stengt.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg har i dag hatt møter med organisasjonene på skole- og barnehagefeltet. Deres innspill er viktige når regjeringen i midten av neste uke skal ta en beslutning om videre tiltak i skoler og barnehager, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby i en kommentar etter møtet.

Oslo holder stengt

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo sier det er uaktuelt for kommunen å gjenåpne skolene etter påske.

– Vi ser ikke for oss at det er mulig å åpne på en trygg måte første uken etter påske. Det er også av praktiske hensyn, dette krever forutsigbarhet for alle parter, sier Thorkildsen til Aftenposten.

Hvor lenge Oslo-skolene blir stengt er uvisst. Nå avventer byrådet hva regjeringen sier tirsdag.

I intervjuet advarer også Thorkildsen om at kommunen ikke når ut til alle barna med ekstra behov.

Bekymret over smittevernet

En undersøkelse gjort blant medlemmene i Skolenes landsforbund viser at 35 prosent sier det er er trygt å gjenåpne skolene. De ansatte trenger opplæring i smittevern og tid til å drøfte hvordan de kan innrette smittevernet i praksis på sin skole, understreker Anne Finborud, forbundsleder i Skolenes landsforbund i en artikkel på forbundets nettsider.

Skolenes landsforbund har gjennomført en medlemsundersøkelse der forbundet blant annet har spurt om hva medlemmene mener om å gjenåpne skoler og barnehager etter påske. 54 prosent svarer at de er bekymret over smittevernet på egen arbeidsplass.

35 prosent mener det er trygt å åpne, mens 11 prosent er usikre.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS