Nå legger regjeringen fram oppdaterte smittevernveiledere for skoleskyss.
Nå legger regjeringen fram oppdaterte smittevernveiledere for skoleskyss.

Åpner for flere elever på skolebussen

Heretter skal skoleelever kunne sitte tettere sammen på skolebussen og annen kollektivtransport, varsler kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Etter at alle skolene åpnet igjen, har det vært problemer med å få fraktet alle elevene til skolen fordi smittevernreglene ikke gir rom for alle elever som trenger skyss. Nå legger regjeringen fram oppdaterte smittevernveiledere for skoleskyss.

– Alle elever skal gå på skole så langt det er mulig under koronasituasjonen. Derfor må elevene få den skoleskyssen de trenger for å komme seg til skolen og hjem igjen, sier Melby i en pressemelding.

I de nye veilederne er det gjort tydelig at elever i samme gruppe eller fra samme husholdning kan sitte sammen. Dette gjelder også på vanlig kollektivtransport. Dermed kan det bli plass til flere elever samtidig.

– Hvis elevene skal få mest mulig ut av skolen, må de være til stede. Nå er reglene oppdatert og tydeliggjort slik at det blir lettere for kommunen og fylkeskommunen å gi elevene den skoleskyssen de har krav på, sier Melby.

(©NTB)