Aldri før har så mange fullført videregående skole. Her fra Borgund videregående skole i Ålesund.
Aldri før har så mange fullført videregående skole. Her fra Borgund videregående skole i Ålesund.

Nesten 8 av 10 fullførte videregående

Rekordhøye 78,1 prosent av elevene som begynte på videregående i 2013 fullførte.

Publisert Sist oppdatert

Alle fylker har stadig flere elever som fullfører. Best ut kommer Sogn og Fjordane, melder Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

– Regjeringens mål er at minst ni av ti skal fullføre. Derfor kommer vi med en reform av hele videregående skole til våren, som skal gi alle mulighet til å lykkes, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Tall fra Utdanningsdirektoratet viser at andelen som fullfører har økt årlig siden 2006. Fullføringen blant de som begynte i 2013 er 6 prosentpoeng høyere enn de som begynte i 2006. Statistikken fra Udir viser også at elever som tar studieforberedende fullfører i større grad (87,6 prosent) enn de som tar yrkesfag (67,5 prosent).

Flest elever fullfører og består i Sogn og Fjordane med 83 prosent, mens 67 prosent fullfører i Finnmark.

Melby er bekymret for hvordan smittesituasjonen kan komme til å påvirke fullføringen fremover. Hun er i dialog med fylkesskolelederne om oppfølgingen.

– Det er viktig at vi passer på og bidrar til at alle elever får den opplæringen de trenger for å fullføre, også i denne krevende smittesituasjonen. Jo færre som faller fra, jo færre risikerer vi at havner utenfor arbeidslivet, sier Melby.

Powered by Labrador CMS