Verdens matvareprogram får årets fredspris.
Verdens matvareprogram får årets fredspris.

Fredsprisvinner er redd barn ikke får skolemat

Det er stor uro hos den nyutnevnte Nobel-prisvinneren Verdens matvareprogram for alle barna som nå ikke får skolemat på grunn av koronapandemien.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ble det klart at Verdens matvareprogram tildeles årets Nobels fredspris. I et intervju med Bistandsaktuelt i mars sa Carmen Burbano, direktør for Verdens matprogrammets skolematprogram, at organisasjonen er svært bekymra for alle barna som nå ikke får skolemat fordi skolene er stengt.

Det gjaldt blant anna nær tre millioner barn uten skolemat i Bangladesh, 1,8 millioner i Afghanistan og vel fire millioner i Venezuela, 11 millioner i Egypt og ni millioner i Nigeria. Mange av disse har fått skolemat gjennom Verdens Matvareprogram.

– Vi er ekstremt bekymret for alle de som nå ikke får skolemat. For veldig mange er dét dagens eneste måltid, sa Burbano.

Utdanning mot sult

11 millioner barn fikk skolemat gjennom Verdens matvareprogram i mars. For organisasjonen er utdanning et viktig redskap for å bekjempe sult, fattigdom og diskriminering. Land uten matvaresikkerhet har ofte lav skoledeltakelse, og mange fullfører ikke grunnskolen.

Powered by Labrador CMS