Partileder Kjell Ingolf Ropstad under KrFs landsmøte 2021.

KrF vil myke noe opp i fraværsgrensen

KrF har vedtatt å beholde fraværsgrensen på videregående, men heve den noe i de minste fagene. I tillegg vil partiet la skolehelsetjenesten godkjenne fravær.

– KrF vil beholde fraværsgrensa, men bytte ut den rigide 10-prosentgrensen med 15 prosent i 2- og 3-timersfag, heter det i formuleringen som landsmøtet fredag vedtok å ta inn i sitt partiprogram.

Partiet vedtok også å jobbe for å gi skolehelsetjenesten mulighet til å dokumentere gyldig fravær.

Fraværsgrensen ble innført i 2016 og går ut på at elever som har mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag, ikke består faget.

Forrige helg gikk vedtok Venstres landsmøte å skrote fraværsgrensen, og dermed har to av regjeringspartiene gått inn for endringer. Kunnskapsminister Guri Melby (V) har allerede lovet å følge opp sitt eget partis vedtak ved å gi mer rom for skjønn til læreren og skoleledelsen.

KrF-landsmøtet behandlet fredag også flere andre saker om skolepolitikk.

Debatt: Fraværsgrensen har ikke løst problemet med frafall

Partiet vedtok å etablere en strategi for å begrense barn og unges skjermtid, blant annet ved å stimulere til «foreldreavtaler» i barnehager og skole.

Flere ønsket også at partiet skulle gå inn for et 11. skoleår mellom ungdomsskolen og den videregående skolen for elever «som ønsker å øke kompetanse, motivasjon og lærelyst før oppstart av videregående skole», men dette ble nedstemt av landsmøtet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS