Oslo Høyre ønsker å følge samme fraværsmodell på ungdomsskolen som i den videregående skolen, men med noen tilpasninger. Ill.foto: Marianne Ruud

Oslo Høyre vil ha fraværsgrense også på ungdomsskolen

Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. Utdanningsforbundet er kritisk.

Det var ungdomspartiet som kom med forslaget, og leder Nicolai Øyen håper Høyre nå kan ta saken opp i bystyret, skriver   NRK.

Partiet ønsker å følge samme fraværsmodell på ungdomsskolen som i den videregående skolen, men med noen tilpasninger, ifølge kanalen.

Utdanningsforbundets leder i Akershus, Lene Hammergren Stensli, forstår ikke hvordan en fraværsgrense på ungdomsskolen vil kunne gjennomføres i praksis.

– Som ungdomsskoleelev har man oppmøteplikt i dag. Hvis elever er for mye borte, kan det bety at læreren ikke har godt nok grunnlag for å sette karakter. Når det gjelder elever som har stort fravær, må skolen i samarbeid med hjemmet finne ut hvorfor eleven er borte og hva som kan gjøres, sier hun.

Stensli tror ikke på Høyres forslag til konsekvenser for dem som overskrider grensen. Høyres Langfeldt nevner obligatorisk sommerskole eller et ekstra skoleår som mulige konsekvenser dersom grensen blir innført.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS