Frp-støtte til gyldig kjøretimefravær

Fremskrittspartiets programkomité går inn for at kjøreopplæring skal gi gyldig fravær i videregående skole, et tiltak Sogn og Fjordane fylkeskommune nylig innførte.

Mandag uttalte statssekretær Magnus Thue (H) i Kunnskapsdepartementet til VG at Sogn og Fjordane fylkeskommune vil få klar beskjed om at den må endre praksis og følge det nasjonale regelverket. Men nå kan departementet bli utfordret også av regjeringspartiet Frp.

Tre uker etter at regjeringen innførte den nye grensen på 10 prosent udokumentert fravær i videregående skole, ønsker nemlig Frps programkomité å innføre det samme tiltaket på landsbasis, skriver Klassekampen.

– Vi ser at regelverket har skapt utfordringer for elever som vil ta lappen, og det vil vi ordne opp i, sier Bård Hoksrud, stortingsrepresentant og medlem av Frps programkomité.

Hoksrud mener framgangsmåten i Sogn og Fjordane virker fornuftig og er ikke bekymret for at forslaget vil gjøre at elever går glipp av for mye skole. Han får ifølge Klassekampen støtte fra Senterpartiet og ungdomspartiene FpU og Unge Høyre i at det er rom for endringer. Men departementet står på sitt.

– Vi har ingen planer om å gjøre endringer i fraværsreglene for kjøreopplæringen. Det er viktig å huske at kjøreopplæring aldri har vært gyldig fraværsgrunn, sier Thue. (©NTB)

Powered by Labrador CMS