Kunnskapsminister Trine Skei Grande.

Skei Grande vil ha bedre oppfølging av fravær i skolen

Fire av ti skoler har ikke rutiner for elever som blir lenge borte. Kunnskapsminister Trine Skei Grande vil vurdere et nasjonalt register for skolene.

Publisert

Ti prosent av norske elever har et fravær på mellom 10 og 30 dager per skoleår, og fire prosent har et fravær på mer enn 30 dager, ifølge en kartlegging fra Utdanningsdirektoratet.

Likevel har bare litt over halvparten av skolene særlige rutiner for å ivareta elever som kommer tilbake etter lengre tids fravær, viser rapporten Spørsmål til Skole-Norge 2019 utarbeidet av NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning).

Dette er alvorlig, sier kunnskapsministeren til Aftenposten.

– Det er viktig at skolene kartlegger årsakene til lengre tids fravær og hvordan elevene best kan ivaretas når de kommer tilbake på skolen, sier Skei Grande (V).

Grunnskoler er pålagt å føre fravær, men det er ikke etablert et landsdekkende system for registrering. Skei Grande sier hun ønsker å se på muligheten for et nasjonalt datasystem og viser til det som er innført i helsesektoren.

– I helsesektoren har vi fått til gode nasjonale datasystemer, som ivaretar personvernet. Et slikt system bør vi også se på for Skole-Norge, sier Skei Grande.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS