Flere fullfører videregående opplæring

Nærmere 73 prosent av elevene som startet videregående opplæring i 2010 har fullført og bestått videregående opplæring innen fem år. Tallet er det høyeste siden målingene startet for 15 år siden.

I overkant av 1 000 flere elever har gjennomført og fullført, sammenliknet med elevene som startet videregående opplæring i 2009.

86 prosent av elevene som har tatt studieforberedende utdanningsprogram har fullført og bestått. 59 prosent har fullført og bestått yrkesfaglige utdanningsprogram.

– Dette er veldig gode nyheter. Å øke gjennomføringsgraden på videregående opplæring, er viktig for den enkelte elevs fremtidsmuligheter og for samfunnet. Derfor må vi fortsette å jobbe for å få enda flere til å gjennomføre, og det gjelder særlig elever som tar fagbrev, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Han legger til at regjeringen har tatt flere grep for å skaffe flere læreplasser, og det er satt i gang forskning for å få mer kunnskap om hva som kan hindre frafall.

De siste seks årene har det vært en positiv utvikling i 18 av 19 fylker. Vestfold og Aust-Agder har hatt størst økning i perioden, begge med nærmere 8 prosentpoeng.

Powered by Labrador CMS