Annonse

Gamle, eller nye hyller kan romme mer enn leketøy. Med et trylleslag kan du gjøre dem om til en buss, en kjempestor puttekasse eller et byggebord. Foto: Trude Anette Brendeland

Gjør hyllene om til en buss

Gamle, eller nye hyller kan romme mer enn leketøy. Med et trylleslag kan du gjøre dem om til en buss,en kjempestor puttekasse eller et byggebord.

Annonse

Lik Første steg på Facebook

I barnehagen er det en utfordring å skape lekerom som kan overraske og gi ny inspirasjon hver dag. Da kan en tryllehylle være et dynamisk innslag i rommet. Uansett hvilken vei den står kan den by på noe spennende. Gjør om de gamle hyllene til mulighetenes møbel. Du kan dekorere sidene med speil og fylle hyllene med sanseforlokkende lekemateriell – som strømpebukseføtter med noe som lager lyd og er spennende å ta i, som knapper, ris og kastanjer.
FOTO: Trude Anette Brendeland
En liggende hylle kan også romme overraskelser som alle sanser vil sette pris på. Ved å stifte fast et tøyelig stoff med hull i kan du forvandle den til en enorm puttekasse for de yngste. I kombinasjon men baller, rør eller erteposer blir den et møtested for eksperimentering, sanselek og samhandling. Sammen med bildet fra en projektor blir sansekassene også et sted for lek med lys og skygge.
FOTO: Trude Anette Brendeland
Se hyllen fra ulike vinkler og tenk over bruksmulighetene. Det kan være lurt å feste en bakplate på. Da kan den fungere som platå om den ligger. De yngste ville bli glade om den hadde noe spennende å fikle med festet på baksiden – som små luker, brytere og låser. Da blir den artig å leke med uansett hvilken vei den står.
FOTO: Trude Anette Brendeland
At møbler kan ha mer enn en funksjon er noe alle barn vet. Ei tryllehylle kan du lage av ei hylle du finner i barnehagen, på et loppemarked eller bruktbutikk, eller du kan kjøpe ei ny hylle til formålet. Det er lurt at den er lav og ikke så tung, slik at den kan flyttes omkring, legges ned og vendes. Det skal ikke være fare for at den kan veltes over barn. Legger du hylla ned på et teppe kan den bli en ressurs for rollelek – et gjemmested, en båt, eller en buss. Ta plass, lukk dørene og se hvor det bærer.
FOTO: Trude Anette Brendeland
Ekstraideen: Duplohylle. Flyter duploen over alt? Da kan en tryllehylle oppfylle tre ønsker på en gang – orden med lur oppbevaring, byggebord og et møtested. Fest ei plate på baksiden av hylla og legg den ned som et platå. Du kan også lime duploplater bak og på sidene, slik at barna kan bygge i ulike vinkler.
FOTO: Trude Anette Brendeland

Utdanningsnytt på Facebook!

Nyhetsbrev
Les mer om nyhetsbrevet her 
 

Fakta

Denne reportasjen finner du også i Første steg nr.2/2018

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!