Annonse

Planker og papprør kan forvandles til en flott bilkrok

Med spennende materialer kan bilkroken i barnehagen bli et sted der kreativitet og fantasi får fullt spillerom.

Annonse
For å lage et miljø rundt bilene trenger barna råmaterialer å lage veier og byggverk med. Begynn med å sanke materialer som barna kan skape helt unike bilgarasjer med. Det kan være kapp fra byggevarehandelen, klassiske treklosser, gjenbruksmateriell, lysestaker, sanseflasker og annet som kan stables. Du kan utfordre barna til å lage flere etasjer og større parkeringshus etter hvert.
FOTO: Trude Anette Brendeland
Planker og rør er en nødvendighet der biler skal trille og kjøre. De kan bli tunneler, veier og ramper som barna kan eksperimentere med. I byggevarebutikker har man solide støperør i papp som kan brukes. Vil dere gi dem litt ekstra karakter kan de males og dekoreres. Plankene blir ekstra flotte med et strøk tavlemaling med gul midtstrek.
FOTO: Trude Anette Brendeland
Elektrikertape, eller maskeringstape er super å lage veier med. Det krever litt samarbeid mellom voksne og barn, men kan bli et helt unikt trafikkbilde. Kan godt hende barna får med litt læring om trafikk på kjøpet. Etter noen dager kan du fjerne tapen og starte på nytt. Som avveksling kan du også rulle ut papir og tegne veier sammen med barna.
FOTO: Trude Anette Brendeland
De yngste liker godt å komme til en enkel scenografi der bilene er satt inn i en sammenheng. Et lavt bord, et par planker og rør er alt som skal til. Da kan bilene leke borte-tittei ved å trille gjennom røret om og om igjen.
FOTO: Trude Anette Brendeland

Ekstratipset:

Bilkroken kan befolkes med helt unike, hjemmelagde klosser. La barna ta bilde av hverandre i ulike kostymer og positurer. Klipp ut helfigurene og laminer dem. De kan limes og stiftes fast i en kloss med møbelstiftemaskin slik at de står selv. Barna kan også tegne figurer, som dyr, hus og trær og bruke samme teknikk for å lage klosser med eget design.
FOTO: Trude Anette Brendeland
Fakta

Disse flotte bildene til inspirasjon er også publisert i Første steg nr.3/2017

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!

Fakta

Disse flotte bildene til inspirasjon er også publisert i Første steg nr.3/2017