Pia Skjelstad lager sin egen verden på bloggen sin.
Pia Skjelstad lager sin egen verden på bloggen sin.

Pia blogger om urimelige foreldre

Den litt i overkant krevende mammaen til «Bønna», som opptrer på bloggen «Pias verden», føres i penn av lærer Pia Skjelstad (42).

Publisert Sist oppdatert

De fiktive brevene til læreren angående Bønnas ve og vel har fått enorm oppmerksomhet, og mange av de som kommenterer bloggen er lærere eller førskolelærere. Pia opptrer sjelden i media selv, men har takket ja til å stille opp i Utdanning. 

– Jeg ønsker ikke å henge ut noen eller tråkke noen på tærne i innleggene om «Bønna». Dette er mange krevende mødre og sønner pakket sammen i én og samme familie. Jeg må likevel innrømme at jeg humrer inni meg når jeg forfatter disse «Bønna-brevene», forteller Pia. 

Hun sitter ved det store kjøkkenbordet i huset på Kongsberg, der hun bor sammen med mann, fire barn og en katt som nettopp har fått fem mjauende nøster.

 

Lang lærererfaring 

Pia Skjelstad har jobbet som lærer i 18 år, de siste ti årene som norsklærer på voksenopplæring. 

– Jeg kunne aldri ha skrevet disse innleggene hvis jeg hadde jobbet i grunnskolen. Da ville noen trodd at det var dem jeg refererte til. En og annen tror jo at disse brevene er skrevet i fullt alvor, men det er vel ingen som har vannintoleranse? Jeg tar det så langt ut som jeg bare kan, sier Pia, som begynte å blogge for tre år siden. Det aller første «Bønna-brevet» kom i fjor høst: et infoskriv til læreren. 

– Det er det mest leste innlegget mitt gjennom tidene. Over 100 000 har vært inne på bloggen og lest det brevet. 

– Hvordan oppsto Bønna? 

– Med fire barn og x antall foreldremøter bak meg, i tillegg til mine år i skolen, har jeg etter hvert observert og hørt det meste. Ofte har jeg himlet med øynene inni meg og tenkt at det kan da ikke være mulig. 

– Jeg laget denne helt ekstreme mammaen. Hun venter at læreren skal stå på pinne hele tiden og gjøre alt for hennes sønn, i tillegg til at hun er vanvittig overbeskyttende, uten at hun skal løfte mer enn fingrene over tastaturer mens hun bebreider alle andre. Hennes sønn er rampete, ufordragelig og pysete på en gang.

– Hadde trengt et spark på leggen 

I piasverden.com trues det med både det ene og det andre hvis ikke «Bønna» får det akkurat sånn som mor krever. 

«Han er bare et barn! Greit at han en gang var uheldig og påførte en medelev neseblod, hårtap og knust kneskål, men gutter er gutter;) (…) Vi reagerer sterkt på hvordan den episoden ble håndtert – å sende en stakkars elev direkte inn til rektor uten at vi ble informert er vel strengt tatt ikke lov? Dessuten har vi hatt en samtale med Bønna hvor det kom fram at den nå sterkt pleietrengende eleven faktisk hadde sendt Bønna ertende blikk i hele første klasse. Vi kommer til å gå videre med denne saken, bare sånn at dere er forberedt på det.» 

Både i 2009 og 2010 ble piasverden.com kåret til årets morsomste mammablogg. 

Bønna fremstår som litt av en lømmel, som blir forsvart av sin mor til «the bitter end». 

– Selvfølgelig skal foreldre få lov å kreve ting av skolen, men det er pinadø noen foreldre som hadde trengt et spark på leggen. Det er bra at foreldre har fokus på barna sine, men barn skal ikke bestemme alt og få lov til alt de vil. Vi kan ikke skjerme barna våre for alt, sier firebarnsmor og lærer Pia Skjelstad.

Powered by Labrador CMS