Ni av ti vil sende barna tilbake til skolen

En undersøkelse viser at foreldre er blitt mer positive til å sende barna tilbake til skolen enn de var for noen uker siden.

Publisert

Undersøkelsen er utført av Norsk Koronamonitor fra Opinion. Nesten 3.000 foreldre som har barn i skolen er blitt spurt om hva de gjør når skoler åpner opp igjen.

Ni av ti foreldre med barn i skolen sier ja til å sende barna tilbake til skolen, så snart den åpner. Omtrent en av ti foreldre er fortsatt usikre, og 1 prosent sier nei.

For noen uker siden var tallene annerledes. Ifølge Norsk Koronamonitor oppga da til sammen 31 prosent av foreldrene at de enten var usikre (21 prosent), eller at de ikke ville sende barna tilbake til skolen (10 prosent) så snart skolen åpner igjen.

Før barnehageåpningen 20. april viste en lignende undersøkelse at 24 prosent sa nei til å sende barna i barnehagen når den åpnet, mens 13 prosent var usikre.

– Vi har vært veldig tydelige på at vi er veldig positive til at det åpnes. Vi er glad for at mange nå får hverdagen sin tilbake, sier leder i det nasjonale Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG), Marius Chramer til VG.

Ole Gaute Aas Askheim i Opinion sier til samme avis at han tror endringen i foreldrenes holdning til å sende barna tilbake skyldes at mange synes det er krevende å ha barna hjemme, og at man har tillit til at situasjonen er håndtert på en god måte.

Les også: May Irene slutter som lærer på grunn av smittefrykt

Powered by Labrador CMS