Pandemien har gitt dårlig dialog mellom foreldre og skole

Halvparten av foreldra synes dialogen med skolen har vært dårlig under pandemien.

Publisert

– Dialogen mellom skole og foreldre var ikke god nok i fjor, og den er ikke god nok i år heller, konstaterer leder i Foreldreutvalget for grunnskolen Marius Chramer i en pressemelding.

Han viser til en undersøkelse Opinion gjorde på oppdrag fra Fug i mars i år, der 56 prosent av foreldra sier de er misfornøyde med dialogen med skolen.

Les også: Høyre vil at foreldre skal varsles automatisk om alt skolefravær

Ikke foreldremøter

– ­­Ut fra svarene vi nå sitter med kan det se ut til at det er en del skoler som har strevet med å justere praksisen fra nedstenginga i fjor vår. Krisesituasjonen har mange stede prega undervisninga, også når skolene ikke lenger er stengt, sier Chramer.

Ett konkret uttrykk for dårlig dialog er at 26 prosent av foreldra sier det ikke har vært foreldremøter etter at skolene åpna etter nedstenginga i fjor.

Samtidig sier 32 prosent at dialogen har vært bedre enn under nedstenginga. 8 prosent sier den har vært dårligere.

Les også: Foreldre takker lærerne for innsatsen

Mangler veileder

Åtte av ti foreldre har hatt barn på hjemmeskole dette skoleåret. Marius Chramer roser lærernes innsats under pandemien, men meiner de hadde fortjent bedre hjelp:

– Kunnskapsminister Guri Melby lovte oss i fjor en veileder for hjemmeskole. Ett år seinere mangler vi stadig en plan for dialog med foreldrene om undervisning i krisetider, konstaterer Fug-lederen.

Powered by Labrador CMS