Greåker videregående skole i Sarpsborg har kalt elevertilbake til ordinær undervisning.

Fylkesmannen pålegger skoler i Viken å kalle elever tilbake

Fylkesmannen i Oslo og Viken pålegger flere videregående skoler i Viken å kalle tilbake elevene til undervisning på skolen.

Publisert

Det melder NRK.

Mandag kveld melder de at de venter på svar fra Viken fylkeskommune om hvor mange av de 45.000 elevene dette gjelder. Ifølge kanalen har blant annet Greåker videregående skole i Sarpsborg sendt ut melding om avgjørelsen fra Fylkesmannen mandag.

– Det betyr at det blir vanlig skolehverdag fra og med i morgen, tirsdag 10. november, heter det på skolens nettsider.

Også elever i Moss, Fredrikstad og Indre Østfold skal tilbake på skolen.

Misforståelser

Det har hersket full forvirring rundt skolehverdagen for elevene og lærerne i videregående skole i storfylket.

Før helgen ble det først meldt om at de videregående skolene skulle stenge for undervisning med unntak av for sårbare elever og noen yrkesfagelever.

Det reagerte Utdanningsdirektoratet på og direktør Hege Nilsen ba tilsynsmyndigheten hos Fylkesmannen i Oslo og Viken undersøke hva skoleeier Viken fylkeskommune egentlig har besluttet.

Les også: Helsedirektoratet: Rødt nivå er ikke det samme som hjemmeskole

Samme ettermiddag gikk leder for fylkesrådet i Viken, Tonje Brenna (Ap) ut og presiserte pressemeldingen som opprinnelig hadde gått ut.

Til VG sa hun at det var blitt mange misforståelser.

– Mange elever vil ha digital undervisning hjemmefra. Men dette vil variere mellom skolene. På en skole med mye yrkesfag vil fortsatt elevene i hovedsak kunne møte opp på skolen dersom det vurderes som beste løsning. Det er skolene lokalt som selv vurderer tiltakene opp mot smittesituasjonen, sa Brenna til VG.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS