FJERNUNDERVISNING:
4 av 10 foreldre oppgir ingen kontakt med skolen på tre uker

I en undersøkelse utført for Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) oppgir 44 prosent av foreldrene at de ikke har hatt kontakt med skolen i løpet av de første ukene med hjemmeskole.

Publisert

Det skriver VG.

I en undersøkelse fra Opinion for FUG, er 1021 foreldre spurt om sine erfaringer med hjemmeskole og kontakt med barnas skole da skolen var stengt.

Der oppgir 44 prosent av foreldrene at de ikke har hatt kontakt med skolen i de tre første ukene med fjernundervisning, fra 15. mars til påsken. Undersøkelsen er gjort 16. til 20. april.

30 prosent svarer at de ikke har hatt noen form for kontakt med skolen disse ukene.

14 prosent svarer at de har hatt kontakt med skolen via eget barns skolekontakt, for eksempel ved å observere elevens kontakt med skolen via videosamtaler som teams, visma eller facetime.

– Dette er urovekkende. Vi hadde håpet og trodd at skolene ville tilstrebe gode rutiner for en jevn dialog med foreldrene i en så alvorlig krise. Dette var ting vi spilte inn til myndighetene i en tidlig fase, sier leder i FUG, Marius Chramer.

Les også: Foreldre fornøyd med hjemmeundervisningen

Mest kontakt på lave trinn

Det er foreldrene på de laveste trinnene som har hatt mest kontakt med skolen. 73 prosent sier de har hatt kontakt med skolen, mens 27 prosent som oppgir at de ikke har hatt noen form for kontakt med skolen, skriver VG.

For foreldre med barn i 5. til 7. trinn er tallet 62 prosent, mens 47 prosent av foreldrene til elever i ungdomskolen og 27 prosent av foreldrene til elever i videregående opplæring har hatt direkte kontakt med skolen de tre første ukene med stengte skoler.

Chramer mener man trenger en egen veileder for fjernundervisning.

– Undersøkelsen vår viser at det manglet en plan for dialog med foreldrene om undervisning i krisetider, sier han til VG.

Statssekretær Anja Johansen (V) i Kunnskapsdepartementet sier hun trenger mer kunnskap om foreldreundersøkelsen før hun uttaler seg med innsikt.

Powered by Labrador CMS