Finlands statsminister Sanna Marin.
Finlands statsminister Sanna Marin.

Finland åpner skolene for de yngste barna – men uten møteplikt

I Finland åpnes skolene for barn i første til tredje klasse mandag. Men det er ingen møteplikt. Elevene anbefales heller å følge undervisningen hjemmefra.

Publisert

Finland har i likhet med en lang rekke andre europeiske land stengt skolene for å hindre spredningen av koronaviruset. Barn av personell som har kritisk viktige oppgaver i samfunnet, har likevel fått tilbud vanlig undervisning.

Nå justerer den finske regjeringen kursen. Nå kan alle barn i første til tredje klasse møte på skolen hvis det er nødvendig. Det er opp til foreldrene å bedømme behovet.

Anbefales ikke

– Men elever i første til tredje klasse anbefales fortsatt å ha fjernundervisning hvis det er mulig, skriver det finske kultur- og utdanningsdepartementet på sine nettsider.

– Retningslinjene er endret ettersom definisjonen av hvilke bransjer som regnes som kritiske har forårsaket forvirring og varierende tolkninger blant dem som driver grunnskoler, skriver departementet, som føyer til at endringen øker likebehandlingen av elever som har behov for klasseromsundervisning.

Barn i fjerde til tiende klasse vil fortsatt bare tilbys fjernundervisning for å hindre spredning av koronaviruset.

Over 500 smittet

Det første dødsfallet knyttet til koronaviruset ble bekreftet i Finland lørdag.

Den avdøde var en eldre person i hovedstaden Helsingfors. Vedkommende døde fredag av covid-19, opplyste det finske folkehelseinstituttet lørdag.

17 pasienter med koronavirus er innlagt på sykehus i Finland. Fem av dem får intensivbehandling.

Finland hadde 521 bekreftede smittetilfeller lørdag ettermiddag, men finske myndigheter sier det reelle tallet sannsynligvis er høyere.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS