– Det er en etterlengtet satsning på studieplasser, sier Silje Kjørholt, som leder Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF).Arkivfoto: Utdanning
– Det er en etterlengtet satsning på studieplasser, sier Silje Kjørholt, som leder Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF).Arkivfoto: Utdanning

– Statsbudsjettet er et godt signal til fagskolestudentene

– En nødvendig satsing, og et godt signal til studentene, sier ONF-lederen om regjeringens forslag til statsbudsjett.

Regjeringen foreslår å bruke 22 millioner kroner til 638 flere studieplasser på fagskoler.

– Det er en etterlengtet satsning på studieplasser. Det blir viktig at disse fordeles til studieretninger arbeids- og næringsliv etterspør, sier Silje Kjørholt, som leder Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF).

 

 

– Vi vil ha flere studenter på utdanninger som retter seg mot byggenæringen, industrien og helse- og oppvekstsektoren, sier hun.

De 22 millionene er en del av en opptrappingsplan over to år på 150 millioner med mål om 1275 nye studieplasser.

Prioriteringene i statsbudsjettet følger opp ambisjonene fra stortingsmeldingen «Fagfolk for fremtiden». Det foreslås til sammen 68,4 millioner kroner til kvalitetsutvikling.

– Det sender et godt signal til studentene om at fokuset på kvalitet opprettholdes. For at fagskolene skal utvikle seg trenger sektoren midler til oppdatert utstyr, nye bygg og mulighet for faglig kompetanseheving av lærere, sier Kjørholt.

Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF) er interesseorganisasjonen til studenter på fagskoler i Norge. ONF ble stiftet i 2012 og har i dag 9000 medlemmer på 28 fagskoler i Norge.

Powered by Labrador CMS