Johanna Jaara Åstrand leder for svenske Lärarförbundet.
Johanna Jaara Åstrand leder for svenske Lärarförbundet.

Svenske lærerorganisasjoner vurderer sammenslåing

Lärarnas Riksförbund skal nå behandle ei intern utredning som konkluderer med at de bør slå seg sammen med Läraförbundet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi bruker alt for mye krefter på å konkurrere om medlemmene. Samtidig taper vi styrke ved forhandlingsbordet fordi vi ikke står sammen, sa Andreas Mörck da han presenterte utredninga.

Ifølge Lärarnas Tidning har forholdet mellom de to organisasjonene vært som en kald krig. Flere hevder nå at dette har gått ut over lærernes gjennomslagskraft.

Leder i Lärarförbundet Johanna Jaara Åstad sier nå i en kommentar til Riksförbundet utredning at Lårarförbundet har som oppdrag å skape en organisasjon for alle svenske lærere. Om det bør være i den forma utredninga fra Riksförbundet legger opp til vil hun ikke si noe om nå.

Andreas Mörck foreslår i utredninga at det dannes et forbund av fem ulike organisasjoner for ulike lærergrupper. Ett av problema for en eventuell sammenslåing er plasseringa av skolelederne. I Lärarförbundet er de med som vanlige medlemmer. I forslaget danner de en egen organisasjon.

Powered by Labrador CMS