Gangsø i KS: – Jeg har sympati for hvordan forhandlingene med lærerne foregikk

Etterfølgeren til Per Kristian Sundnes i KS, Tor Arne Gangsø, har sympati for hvordan forhandlingene i forbindelse med lærerstreiken i 2014 foregikk.

Publisert

Søkte du jobben i KS, eller ble du hentet inn til den?

Jeg velger å svare at jeg har fått tilbud om en spennende jobb som jeg har takket ja til.

 

Din forgjenger ble til tider utsatt for til dels harde personangrep under forhandlinger. Er du forberedt på å stå i en sånn storm? I tilfelle, hvordan kan en forberede seg til det?

Oppvokst som jeg er ved Stadt er jeg godt vant til å stå i storm. I en sånn jobb må en skille mellom rollen på jobb og den personen man er. Kunsten er å ikke ta det personlig.

 

Du var rådmann under lærerstreiken i 2014. Hadde du sympati for lærernes krav?

Jeg har sympati for hvordan forhandlingene foregikk. Dessverre førte det til konflikt den gangen.

 

Hvilken kjent person ville du hatt som lærer?

Jeg har hatt mange gode lærere, men ingen av dem er kjente personligheter. En undervisningstime med den sittende presidenten i USA, Barack Obama, ville jeg satt stor pris på.

 

Hvem ville du gitt straffelekse?

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, fordi han har innført karakterkrav i matematikk for å komme inn på lærerutdanningen. Jeg skjønner motivet, men har ingen tro på at vi får bedre lærere bare fordi de har god matematikkarakter fra videregående skole.

 

Du får holde en undervisningstime for den norske befolkning. Hva handler timen om?

Da ville jeg ha holdt en time i samfunnsfag om hvordan en skal jobbe og tenke i kommuner som har rask og stor tilflytting.

 

Hva liker du best med deg selv?

At jeg har lært meg å beholde roen selv om det skjer mye. Dessuten har jeg lyst til å forstå andre som kanskje har andre meninger enn meg.

 

Hva er din favorittbok?

«Garps bok» av John Irving. For tiden leser jeg «Krigsseilerne» av Jon Michelet.

 

Hva gjør du for å få utløp for frustrasjon?

Tar en treningsøkt, jogger gjerne en tur eller går på ski. Eller tar en god samtale med kona.

 

Hvem er din favorittpolitiker?

Mange politikere har hatt stor betydning for verden, men skal jeg trekke frem en, må det bli Winston Churchill. At han ved krigens utbrudd klarte å forberede folket sitt på at det kom til å bli tøft, var viktig. Flere skulle være klar over at enkelte ting koster blod, svette og tårer.

 

Hva er ditt bidrag i kampen for å redde verden?

Jeg tar toget så mye jeg kan og sorterer søpla. Men mitt viktigste bidrag er at jeg jobber for at folk skal samarbeide og jobbe på en sånn måte at de er med å forbedre miljøet.

 

Hvilke tvangshandlinger har du?

Ingen.

Powered by Labrador CMS