Statsminister Erna Solberg på Lakkegata skole i Oslo.
Statsminister Erna Solberg på Lakkegata skole i Oslo.

Massetesting av skoleelever skal settes i gang så snart som mulig

Kommuner med høyest smittetrykk blir prioritert.

– Målet er å komme i gang med systematisk og regelmessig testing i skoler nå etter påske. Det vil da være de kommunene med høyest smittepress i skolealder som vil bli prioritert, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun redegjorde for Stortinget om planen for gjenåpningen av samfunnet.

Hun viste til at det blir gjennomført ulike prøver med massetesting i Oslo, Bergen, Askøy og Molde. Ved Universitetet i Oslo testet om lag 50 prosent av studentene seg. Av de rundt 2.700 testene, var det 7 positive prøver.

Statsministeren mener hurtigtester og selvtester egner seg best til massetesting, fordi det ikke går utover laboratorienes kapasitet, og vi har god tilgang på dem.

– Massetesting kan bidra til mer fysisk undervisning, og til at vi raskere kan gå til nye trinn i gjenåpningsplanen dersom smitten begrenses, sa hun.

Både nasjonale og lokale myndigheter har gjentatte ganger trukket fram at de ønsker å prioritere barn og unge. De har pekt på at dette er en sårbar gruppe, og Solberg begrunner tiltaket med massetesting med nettopp dette, ifølge Aftenposten.

Powered by Labrador CMS