Skolene i London har vært stengt lenge, men nå skal elevene få komme tilbake.

Skolene i England åpnes igjen

Engelske barn har vært lite på skolen det siste året, men 8. mars får de gå på skolen igjen.

Publisert

Skoler og eldre er først ut når England om to uker begynner gjenåpningen etter landets tredje nedstengning.

– I dag legger jeg fram et veikart som skal ta oss forsiktig ut av nedstengingen, sier statsminister Boris Johnson i en pressemelding om det han skal si i Parlamentet mandag.

Det første store steget blir å åpne landets skoler 8. mars. Skolene i England har vært mye stengt det siste året, men de var åpne en kort periode sent i høst før det muterte koronaviruset rammet landet. Tidligere i år kom en engelsk undersøkelse som viste at lærere ikke ble oftere smittet mens barneskolene var åpne i november.

– Vår analyse av de registrerte skolefraværene som følge av covid-19-infeksjoner, antyder at risikoen er mye lavere i barneskolen enn ungdomsskolen, og vi finner ikke bevis som antyder at skoleoppmøte er en viktig driver bak utbrudd, sa en av forskerne ved Warwick-universitetet, Mike Tildesley, til avisen Independent.

Åpner forsiktig

Åpne skoler for de minste elevene spilte ingen stor rolle i spredningen av koronaviruset, viste den britisk studien. Barneskolen i England er for elever mellom 5 og 11 år, mens ungdomsskolen er for alderen 12 til 15.

8.mars kan beboere på alders- og sykehjem få én venn eller slektning på besøk innendørs, og det er ventet at det blir tillatt for andre å møte én person utendørs.

Storbritannia er hardt rammet av pandemien, men har også kommet langt med vaksineringen. En tredel av den voksne befolkningen har fått første vaksinedose.

(NTB)

Powered by Labrador CMS