Litt færre elever mobbes på skolen

5,8 prosent av elevene svarer i elevundersøkelsen at de ble mobbet på skolen 2–3 ganger i måneden eller mer i 2020. Det er 0,2 prosentpoeng færre enn i 2019.

Det er elever fra 5. trinn og til og med videregående skole som svarer på elevundersøkelsen om hvordan de opplever skolehverdagen. 5,8 prosent av dem tilsvarer om lag 26.650 skoleelever.

– Jeg skulle selvfølgelig ønske at ingen elever svarte at de ble mobbet, fordi alle elever skal ha det bra på skolen. Samtidig er det et godt tegn at tallet går nedover, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Les også: Utdanningsdirektoratet vil fortsatt ha ordninga med mobbeombod

Blant elevene som sier de blir mobbet minst 2–3 ganger i måneden, oppgir 3,7 prosent at de kun blir mobbet av medelever 0,4 prosent sier at de kun blir mobbet av medelever på digitale flater, 0,9 prosent at det kun er voksne som står bak mobbingen, og 0,8 prosent at det er en kombinasjon av disse.

Nesten 80 prosent svarte på undersøkelsen i 2020, en ny rekord.

– Det er også veldig bra at så mange elever svarer på undersøkelsen. Det gir oss god informasjon om hvordan elevene har det, og mulighet til å ta tak i utfordringer, sier hun videre.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS