Ber politikerne lytte til lærerne i eksamenshøringen

Utdanningsforbundets leder har store forventninger til høringen om nye eksamensordninger.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har ønsket oss endringer i vurderings- og eksamensordningene. Jeg synes det er bra at statsråden nå legger frem noe som skal på høring. Jeg har store forventninger, sier leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal.

Men han vil ikke konkludere på forslagene som foreligger riktig ennå.

- Vi skal bruke god tid og jeg ønsker å lytte til organisasjonen. Min anbefaling til politikerne er at de heller ikke trekker noen konklusjoner før lærerprofesjonen har diskutert og gitt svar i høringen.

Eksamen i praktiske fag

Tirsdag sendte regjeringen ut sine forslag til nye eksamensordninger på høring. Bakgrunnen for at det skal innføres nye eksamensordninger er de nye læreplanene som trer i kraft.

Blant forslagene til regjeringen er at det innføres eksamen i praktiske og estetiske fag på ungdomstrinnet. Denne eksamenen vil bli en del av trekkordningen og skal gjelde kroppsøving, mat og helse, musikk og kunst og håndverk.

Forslaget vekket debatt i kommentarfeltet hos Utdanningsnytt. Mens noen roper hurra på vegne av elever som har sin styrke i de estetiske fagene, er andre urolige for større belastning for elevene. Handal tror imidlertid regjeringen kan ha rett når de skriver at tiltaket vil kunne gi disse fagene en høyere status.

- Jeg tror det er riktig, sier Handal.

- Det kan også bidra til at elever som liker praktiske fag får vist frem kompetansen sin og får uttelling for den. Men det kommer veldig an på hvordan en slik eksamen blir. Vi kan risikere at formen blir teoretisk, som vil føre til en mer akademisk tilnærming til de praktisk-estetiske fagene. Det er ikke ønskelig.

Powered by Labrador CMS