Nora (19) krever eksamen annullert på grunn av rot med hjelpemidler

Avgangselev Nora Eikeland krever norskeksamen hun avla i vår annullert, fordi hun mener at det ikke er rettferdig at hun og flere med henne ikke fikk bruke tillatte hjelpemidler.

Publisert

I juni skrev Utdanning om rot med hjelpemidler under eksamen i Oslo, hvor noen klasser fikk bruke tillatte hjelpemidler, og andre klasser ikke. Ifølge Utdanningsdirektoratet kan elever søke om annullering av eksamen dersom det har skjedd en formell feil i gjennomføringen.

– Vi fikk beskjed om at det ville føre til stryk hvis vi brukte elektroniske hjelpemidler, det viste seg å ikke stemme. Andre skoler fikk benytte snl.no (Store norske leksikon, red.anm.) og Wikipedia. Det er helt klart at vi også hadde hatt nytte av og kunne benytte disse, sier Nora Eikeland til Utdanning.

Nora var i år avgangselev ved Vågsbygd videregående skole i Kristiansand og har karakteren 6 i standpunkt i norsk. På eksamen fikk hun 3 og klagde til skolen. Hun gikk da opp til 4. Nora klaget da til Utdanningsdirektoratet og fikk avslag på sitt krav om at eksamen skulle annulleres. Dette avslaget har hun anket på nytt.

– Jeg har anket avgjørelsen og vil ha hele eksamen annullert. Anken har jeg ennå ikke fått svar på.

– Har det hatt betydning for ditt opptak til høyere utdanning?

– Jeg har ikke søkt høyere utdanning i år, men for mange andre hadde det sikkert betydning. I og med at gjennomføringen ikke ble rettferdig ønsker jeg å få den karakteren fjernet fra mitt vitnemål. Jeg har ikke store forventninger til det, men mener at det ville ha vært riktig for å rette opp en formell feil som er gjort, sier Nora.

Utdanningsdirektoratet opplyser at 2160 klaget på eksamen i norsk og at 482 personer fikk medhold og gikk opp i karakter. I alt avla 34.553 tredjeårselever norskeksamen i vår.

Powered by Labrador CMS