Fylkesdirektør: - Misvisende framstilling om "Hjernen og hjertet"

Jeg har lest oppslag på Utdanningsnytt.no om fylkeskommunenes bruk av Hjernen og Hjertet. Framstillingen av portalen er så misvisende at jeg mener det er på plass med noen presiseringer fra fylkeskommunenes side.

Jeg ser at Rambøll har presisert sin rolle i avtalen om bruk av data i Hjernen og hjertet, presiseringer er vi helt enige i.

Det er 17 av 19 fylkeskommuner som er oppdragsgiver for Rambøll, etter en anbudsprosess på "IT-verktøy for vurdering og utvikling av kvalitet i videregående opplæring for fylkeskommunene" i 2015. Tilsvarende anbudsrunde ble også gjennomført i 2011, da Conexus vant anbudet. Som del av fellesinnkjøpet mellom fylkeskommunene har Hjernen og hjertet kun tilgang til data fra to databaser, det er VIGO-data og resultater fra brukerundersøkelser fra Utdanningsdirektoratet. Portalen inneholder ikke data om ansatte og heller ikke økonomi. Data om elever og lærlinger er kun på klasse, skole og fylkesnivå. All databehandling utføres i henhold til lovverk på området.

Det er fylkeskommunene som bestemmer hvilke indikatorer som skal legges inn i systemet. Det er anledning for en fylkeskommune til å legge inn måltall fra eget fylke.

Fylkeskommunene kjøper mange typer undersøkelser, meningsmålinger og analyser etter reglene om offentlige anbud. Rambøll er en av mange leverandører av slike tjenester. Men dette er ikke en del av fellesbestillingen vår.

Powered by Labrador CMS