Fra 2018 blir det færre utgaver av Utdanning. Foto: Paal Svendsen

Færre og fyldigere utgaver av Utdanning i 2018

I leserundersøkelsen vi gjennomførte for noen måneder siden, svarte nær halvparten av leserne at bladet kommer ut litt for ofte, og det har vi tatt hensyn til.

Den siste utgaven av Utdanning i 2017 er historie. Vi har lagt bak oss et år med mange viktige saker, med ulike debatter og innspill og mange reportasjer om alt det gode arbeidet som skjer i norske barnehager og skoler. Vi som jobber i Utdanning og i tidsskriftene til Utdanningsforbundet, er heldige som får møte så mange engasjerte og dyktige barnehagelærere, lærere, lærerutdannere, ulike spesialister og ledere i hele utdanningssystemet.

Det er hele tiden nok å øse av, og vi får mange tips og hyggelige henvendelser fra de over 200.000 leserne våre.

 

Men vi skriver ikke bare om det som går bra, vi tar også opp temaer som er vanskelige, sammensatte og svært alvorlige – som overgrep mot barn og unge i norske barnehager og skoler. De sakene vi hadde om dette ved inngangen til 2017 fikk stor oppmerksomhet i andre medier og skapte mye debatt rundt om i landet. Hovedreportasjen ble belønnet med «Årets gravepris» i Fagpressen og var én av fem kandidater blant alle norske medier til prisen for årets nyhetsdekning under Mediedagene i Bergen i mai. I tillegg ble Utdanning kåret til «Årets fagblad» blant landets drøyt 200 fagblader. Ikke rart vi var stolte.

 

Det er svært ressurskrevende å arbeide med slike saker som overgrepssaken, men dette er noe vi kommer til å gjøre mer av i 2018 og i årene som kommer. Vi skal gå i dybden i flere viktige temaer, uten at vi her og nå vil røpe hva det kommer til å handle om. Dette er en satsing som bladstyret til Utdanning slutter opp om, og som vi er sikre på at leserne også vil sette pris på. Det innebærer samtidig at Utdanning vil komme noe sjeldnere enn det har gjort de siste årene.

Det vil komme et nytt blad hver tredje uke i stedet for hver fjortende dag. I leserundersøkelsen vi gjennomførte for noen måneder siden, svarte nær halvparten av leserne at bladet kommer ut litt for ofte, og det har vi tatt hensyn til. Men det vil bli et fyldigere og enda bedre blad enn tidligere med både gravesaker, nyhetssaker og hverdagssaker - og fortsatt mye debatt og innspill pluss mye annet godt og aktuelt stoff.

 

Da undertegnede begynte som ansvarlig redaktør i Norsk Skoleblad i 1990/91, hadde vi 40 utgivelser av bladet hvert eneste år. Det var viktig for oss å være aktuelle og få med så mye som mulig av det som skjedde innenfor våre områder.

Men nå har vi nettutgaven vår, Utdanningsnytt.no, som fyller mye av det behovet. Den har hatt en flott utvikling de senere årene, og vi har nå nesten 150.000 unike brukere per måned. Det fortsetter å stige jevnt og trutt. Vi ønsker alle våre lesere på både papir og nett en riktig god jul og et godt, nytt år – det blir mye spennende å skrive om og lese om!

Powered by Labrador CMS