Svar til "Lokallag på sidelinjen?"

Vi har ikke hatt noe ønske om ikke å involvere lokallagene i prosessen, og håper at den todelte prosessen i høst nettopp vil styrke demokratiet, aktiviteten og engasjementet i debatten, skriver lederen i utvalg for lønns- og arbeidsvilkår i dette debattin

Sentralstyret bestemte i sitt første møte at vi i løpet av dette første året i Utdanningsforbundet skulle prioritere møte med tillitsvalgte på alle nivå i organisasjonen.
 
Dette har vi gjort i flere sammenhenger. Akkurat i disse dager ved at vi gjennomfører regionale kurs om lokale forhandlinger i alle fylker. I vinter gjorde vi det samme i forbindelse med forberedelsene til tariffoppgjøret. Vi har gjennom dette hørt synspunkter fra lokal- og fylkesplan, og ikke minst truffet mange dyktige tillitsvalgte.
 
I forbindelse med oppsummering og høring av debatten om arbeidstida for lærerne, bestemte vi å få inn synspunkter og møte noen arbeidsplasstillitsvalgte (atv) som en del av prosessen. Parallelt vil det foregå en høring i fylkeslagene. Vi skal innhente synspunkter på to måter.
 
Målet med konferansene om arbeidstid er at lokale tillitsvalgte helt ned på arbeidsplass skal få fremmet sine synspunkter direkte overfor sentralstyrets representanter.
 
Fylkeslagene skal samtidig gjennomføre en innhenting av synspunkter i sitt fylke. Tidsfristen for når sentralstyret ønsker disse inn er satt noe seinere enn konferansene. Det enkelte fylkesstyre er ansvarlig for hvordan dette skal gjøres i deres fylke.
 
Lokallagets rolle på konferansene kan være at representanten fra styret på forhånd kontakter atv for å kunne si noe om diskusjonen i andre klubber enn dem som er til stede på konferansen.
 
Tillitsvalgte fra arbeidsplasser vil først og fremst ha ansvar for å bringe fram synspunkter fra egen arbeidsplass.
 
Vi mener at sentralstyret med å vedta både konferanser der det blir mulig å komme med innspill direkte til sentralstyret og egen høring i organisasjonen ikke har parkert lokallagene på sidelinjen. Lokallaget skal delta aktivt med en representant og i tillegg ha et ansvar for å oppsummere til fylkesplan på et seinere tidspunkt.
 
Vi har ment at det er viktig at sentralstyret også enkelte ganger får atv direkte i tale. Dette har vi prioritert i denne saken.
 
Vi har ikke hatt noe ønske om ikke å involvere lokallagene i prosessen, og håper at den todelte prosessen i høst nettopp vil styrke demokratiet, aktiviteten og engasjementet i debatten.
 
Vi oppfordrer til aktiv deltagelse i debatten og håper at denne holdes varm, også etter vår formelle frist for å sende inn synspunkter fra klubber, lokallag og fylkeslag er gått ut.
 
Arbeidstida og organiseringen av arbeidet vårt bør være under kontinuerlig debatt!
  

Powered by Labrador CMS